sydney north shore & northern
beaches interior designer

Frenches Forest Kitchen

Tired kitchen overhaul.

This home had not been updated for some 25 years.The kitchen was the problem area not functional very small and dark. An extension family room off the kitchen that seemed blocked off from the rest of the home with reduced access. The home presented with great space and enormous possibilty to make the kitchen area open plan and more functional and modern combining with the family room. A note to please include the bar fridge somewhere. There was a guarenteed  immediate increase in equity from the renovation.

Suggested inclusions were to remove all walls surrounding the kitchen and open up the space. Design the new kitchen space (custom design) with loads of storage and upgraded inclusions EG: Stone bench tops /Glass splash back/polyuerethene cupboards/Blum close systems/gas appliances. The design extended to all areas of the new space with a bar area and new clear glass louvre windows and an island bench .The family room was now an important part of the new space and extremely family freindly The new area had light,flow,space and functionality. The flooring was replaced througout with Laminate flooring in a light wash colour. The paint colours throughout were Dulux "Stowe white" and Dulux "Hog bristle"

End result: An open plan kitchen family room with beautiful inclusions(stone,glasss) loads of storage even the husband ended up with his own bar area,great light and space now filled this home, the floors made everything feel as though there was never a renovation it married the front and back of the home perfectly. The laundry door wa moved from the hallway to the kitchen and the doorway into the hallway was widened to give the room a sense of space...the colours were light all the way through..

The client now had a large entertaining kitchen with loads of storage and a family freindly space..a seemless light floor easy to clean, beautiful light colours throughout...a modern upgrade to a dated home ..the clients were considering moving but now have decided to stay for longer and enjoy the new space..